Aktuality

Přijďte se seznámit s novou vizuální identitou města!

24. září 2024 | Mgr. Jan Vancl, tiskový mluvčí

Město Roudnice nad Labem našlo svou novou jednotnou vizuální identitu. Známe výsledek grafické soutěže, připravované organizací Czechdesign. Studio HMS design svůj vítězný návrh poprvé veřejně představí 2. října od 17 hodin v kulturním domě Říp.

Město Roudnice nad Labem má své oficiální symboly – znak a vlajku. Prezentace jeho organizací, aktivit a služeb se však od sebe často na první pohled výrazně liší. A to nejen v online prostředí. Proto se vedení města rozhodlo oslovit organizaci Czechdesign s cílem uspořádat dvoukolovou designérskou soutěž na jednotnou vizuální identitu.

Z desítek přihlášených profesionálů v oboru bylo vybráno pět favoritů. Vítězné studio Heyduk, Musil & Strnad od roku 2000 realizovalo přes 600 projektů v oblasti vývoje značky a vizuální identity. V jejich portfoliu najdete logotypy, grafické manuály, výroční zprávy, kampaně, umělecké publikace, expoziční grafiku výstav a veletrhů, firemní profily, webdesign či filmové plakáty. Za svou práci získali mnohá prestižní ocenění. Městské identity zpracovali např. pro Cheb či Trutnov.

Každé město by mělo pečovat o svůj všestranný rozvoj a potřeby svých občanů. Vizuální identita sjednocuje nejen komunikaci uvnitř úřadu i mezi organizacemi městem zřizovanými a spravovanými, ale především směrem k veřejnosti. Umožňuje jí například na první pohled rozpoznat oficiální sdělení či pozvánky na místní akce. Občan se tak snadno zorientuje v tom, co mu jeho bydliště nabízí a naplno využije jeho potenciál.

Opravdu kvalitní a profesionálně zpracovaná vizuální pravidla jsou i skvělým nástrojem pro kultivaci veřejného prostoru. Přijďte se ve středu 2. října od 17 hodin poprvé seznámit s výsledkem do kulturního domu Říp a využijte příležitosti se setkat s jeho autory. Těšíme se na vaši účast.

Další aktuality