Aktuality

Roudnický aeroklub hostí akci talentovaných leteckých modelářů

09. července 2024 | Mgr. Jan Vancl, tiskový mluvčí

Letní prázdniny jsou pro mnoho aktivních školáků časem sportovních či zájmových soustředění. Roudnický aeroklub v tomto týdnu na sportovním letišti hostí akci pro talentovanou mládež místního leteckomodelářského klubu. Ti nejlepší z mladých modelářů, docházejících na kroužky v Roudnici nad Labem a Litoměřicích, využili příležitosti intenzivně se věnovat společné konstrukci i řízení leteckých modelů.

Místní letečtí modeláři patří mezi republikovou špičku. Přední příčky obsazují i na mezinárodních soutěžích. Zdaleka se nejedná jen o vytváření replik letadel, ale naopak funkčních modelů. Mladí modeláři tak získávají mnohé znalosti, které později mohou využít ve světě opravdových strojů. Dnes je navštívil starosta města František Padělek, který má jako bývalý vojenský pilot stíhacích letounů blízko nejen k letectví, ale právě i leteckému modelářství, u kterého v dětských letech sám začínal.

"Z návštěvy leteckomodelářské akce si odnáším jen ty nejlepší dojmy. Je skvělé, že i v dnešní době digitální zábavy se mladí věnují téhle aktivitě a jsou v ní úspěšní. Zároveň jsem rád, že se dále rozvíjí spolupráce s roudnickým aeroklubem. Může jim totiž nabídnout zázemí nejen pro modelářství, ale i možnost jeho propojení s pilotní praxí," řekl starosta.

Zajímá vás aktuální dění na roudnickém sportovním letišti? Podívejte se na facebookový profil aeroklubuleteckomodelářského klubu!

Další aktuality