Aktuality

Zakotvi v Roudnici - zapojte se do diskuze o budoucnosti města!

23. května 2024 | Mgr. Jan Vancl, tiskový mluvčí

Zapojte se do tvorby strategie rozvoje našeho města! Diskutujme společně o budoucnosti Roudnice nad Labem a tématech, která jsou vám nejbližší. Přijďte ve středu 5. června od 17:00 do 19:30 do Kulturního domu Říp ke kulatému stolu a podělte se o své vize, přání i nápady na řešení.

Program je tematicky rozdělen do osmi oblastí. Každé z nich je věnován jeden z tzv. kulatých stolů, kde nad nimi skupina přihlášených občanů, případně i zástupců místních organizací, bude pod vedením odborníka diskutovat. V rámci dvou třičtvrtěhodinových bloků společně identifikujeme potřeby, výzvy či problémy a přijdeme s náměty jejich řešení. Následně budou odprezentovány výstupy každého ze stolů a v závěru vyčleníme dostatek času pro otevřenou diskusi, doplnění či otázky. Výstupy setkání se stanou jedním z podkladů pro přípravu Strategického plánu rozvoje města Roudnice nad Labem 2025 - 2034.

Zúčastnit se můžete i pokud se nechcete zapojit ke konkrétnímu kulatému stolu, ale téma setkání a budoucnosti Roudnice nad Labem vás přesto zajímá. Pro tento formát je však ideální si předem vybrat vám nejbližší oblast a zaregistrovat se ke konkrétnímu kulatému stolu. PŘIHLÁŠENÍ ZDE

  1. Zdraví fyzické i duševní, zdravý životní styl, sport
  2. Rodina, vztahy, bezpečí, komunita, sociální služby
  3. Kultura, umění, místní tradice, cestovní ruch, kreativní prostředí
  4. Příroda, život na souši i ve vodě, životní prostředí, klima, voda, zeleň
  5. Doprava, urbanismus, bydlení, veřejný prostor, mobilita, pěší a další
  6. Práce, místní ekonomika, příležitosti, podnikání, udržitelná spotřeba, inovace
  7. Vzdělávání, výchova, školky, školy, celoživotní studium, dostupnost a kvalita
  8. Náš úřad a naše služby, partnerství, strategie, komunikace, rozvoj, podpora

Práci ve skupině bude u každého ze stolů moderovat odborný garant a přinášet své pohledy k dané tématice. Je také dobré se v předstihu zamyslet nad konkrétními náměty a podněty pro daný okruh i jejich možnými řešeními.

„Fórum je platformou, kam můžete přinést své vize a nápady na řešení. Je to jedinečná příležitost, jak vaše nápady mohou být zapracovány do skutečných plánů rozvoje města. Zapojte se a buďte součástí,” říká koordinátorka tvorby strategie rozvoje města Petra Sýkorová.

„Tvorba nové strategie Roudnice nad Labem je klíčovým krokem pro budoucnost našeho města. Vaše názory a nápady jsou nezbytné, protože kdo jiný než obyvatelé a zástupci organizací působicích ve městě sami nejlépe ví, co jejich město potřebuje. Přijďte a pomozte nám tvořit plán, který bude skutečně odpovídat vašim potřebám a přáním,“ dodává místostarosta Richard Červený.

Přijďte a spoluvytvářejte budoucnost vašeho města. Zapojte se do strategického plánování Roudnice nad Labem!



Další aktuality