Aktuality

Zemřel primář chirurgického oddělení Josef Krajník

12. listopadu 2020

O události na svých webových stránkách informovala Podřipská nemocnice s poliklinikou. Smutnou zprávu potvrdila rodina. Termín rozloučení zatím nebyl stanoven. 

MUDr. Josef Krajník byl mimo svou profesi chirurga velmi aktivním i ve veřejném a společenském životě. V Zastupitelstvu Města Roudnice nad Labem působil celkem ve třech volebních obdobích. Poprvé od roku 1998 jako zastupitel, později v  letech 2002 - 2006 a 2014 - 2018 i jako roudnický radní. 

"Byl vynikajícím, brilantně uvažujícím lékařem s výrazným charismatickým projevem. Do života nám, kdo jsme ho znali, zasáhl jako blesk, který rozrazí mračnou oblohu. Inspirací a příkladem nám byl svou pracovitostí, láskou k „řemeslu“ a nekonečným optimismem. 

Nejspokojenější byl, jako každý chirurg, na operačním sále. Prozpěvoval si a sršel vtipem. V jeho přítomnosti jsme všichni měli pocit, že nic není problém, všechno se vyřeší. Nebyl to pocit, byl to fakt. Na tyto pocity klidu a samozřejmé jistoty se nedá zapomenout. Dokázal nám vytvořit pracovní prostředí, ve kterém našel svůj prostor každý, kdo ho hledal. A mě je dnes ctí vedle těchto lidí pracovat a dál společně rozvíjet to, co pan primář budoval. Naučil nás to, co si sám možná ani neuvědomoval, že nemocnice a lidé v ní jsou naše druhá rodina. 

Každý by si přál, až nastane jeho čas, odejít obklopen láskou a blízkými lidmi. Pan primář měl to štěstí, že ve své blízké i velké rodině mohl zůstat až do posledního momentu. Byli jsme tu všichni s ním. Čas míjí, vzpomínka zůstává. Budeme s úctou vzpomínat," uvedla za kolektiv zaměstnanců PNsP vrchní sestra Mgr. Jana Bezděková.

Další aktuality