Aktuality

S registrací na očkování pomůže i roudnická seniorská linka

12. ledna 2021

Očkování proti nemoci COVID-19 je po roce plném omezení označováno za spolehlivou cestu zpět k běžnému životu. Včera byly zdravotnickému personálu roudnické nemocnice aplikovány první vakcíny. V pátek 15. ledna má být spuštěn elektronický registrační systém pro ohroženou skupinu lidí nad 80 let. Od února pak přihlášky otevřeny pro každého.

Senioři se však nemusejí registrovat sami. Seznamte se se strategií očkování proti COVID-19 a pomozte svým blízkým. S registrací je připravena asistovat i roudnická seniorská linka odboru sociálních věcí. V pracovních dnech od 8:00 do 19:00 můžete volat na číslo 702 202 834.

Infolinka po dobu šíření koronavirové nákazy stále zprostředkovává služby k zajištění základních potřeb, především starším a osamělým nebo zdravotně postiženým osobám nacházejícím se v těžké životní situaci.

Na krizové lince je vám v pracovních dnech od 8:00 do 19:00 k dispozici sociální pracovnice Mgr. Jana Marková, která vám nabídne:

  • poradenství
  • zprostředkování nákupu základních potravin nebo léků
  • venčení psa
  • zajištění dovozu hotového oběda
  • donášku knih zapůjčených v Městské knihovně Ervína Špindlera

V případě potřeby tedy volejte číslo 702 202 834 nebo pište na jmarkova@roudnicenl.cz 

Nadále však můžete využít i některou ze tří místních pečovatelských služeb, případně další služby působící v našem regionu. Kontakty na ně naleznete v katalogu služeb dostupném ke stažení ZDE.

Další aktuality