Aktuality

Rekonstrukce v ulici Dr. Slavíka pokračuje dle plánu

19. května 2021

Severočeská vodárenská společnost (SVS) v květnu zahájila plánovanou investiční akci části ulíce Dr. Slavíka. Rekonstrukce dožilého poruchového vodovodu a popraskané kanalizace má být dokončena do poloviny července. V koordinaci na ni naváže oprava rozvodu plynu, vozovky a chodníků.

V ulici Dr. Slavíka se v těsném  souběhu s kanalizací nachází litinový vodovod z roku 1977. Řad je již dožilý a stáří se projevuje narůstajícím počtem poruch. Kanalizaci tvoří betonové potrubí uvedené do provozu v roce 1930. Kamerová prohlídka prokázala chemické narušení stoky, potrubí je popraskané, tvoří se kaverny a šachty vykazují nedostatečný profil. 

Z uvedených technických důvodů investor stavby SVS rozhodl o provedení rekonstrukce těchto sítí na více než 60 m dlouhém úseku. Stavba byla předána a práce zahájeny začátkem května v křižovatce ul. Švagrovského a Dr. Slavíka napojením na hlavní šachtu. Zatím dle plánu pokračují po pravé straně komunikace ve stávající trase v souběhu s kanalizací a skončí za domovní přípojkou k č.p. 1322. Stavba probíhá otevřeným výkopem. Potrubí kanalizace a vodovodu se z větší části ukládá do společného a z menší do samostatných výkopů. Rekonstruované vodovodní řady jsou při rekonstrukci odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou je zajištěno provizorním povrchovým vodovodem.

„I když se nejedná o frekventovanou ulici, stavba na delší dobu omezuje nejen příjezd k rodinným domům a dalším nemovitostem, ale i do zadního traktu základní školy. Proto jsem rád, že se s SVS i zhotoviteli daří na stavbách dohodnout a jejich průběh je pro rezidenty snesitelný. V koordinaci opět navážeme tak, aby se nové povrchy co možná nejdéle vyhnuly dalším stavebním zásahům,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Zhotovitelská firma má dle smlouvy stavbu dokončit nejpozději do 16. července 2021. V koordinaci na dokončenou rekonstrukci SVS naváže oprava rozvodu plynu a následně ještě v letošní stavební sezóně investice Města Roudnice nad Labem. Obnovení se, podobně jako v jiných dříve opravovaných ulicích, dočká celý uliční prostor – vozovka kompletně nového asfaltového povrchu a chodníky předláždění zámkovou dlažbou.

zdroj: SVS

Další aktuality