Aktuality

Výstavba napojení obchvatu uzavře cestu na Mělník

07. června 2021 |

Výstavba napojení městského obchvatu s kruhovým objezdem v blízkosti restaurace Na Střelnici si, z důvodu geologických podmínek, od 15. června 2021 vyžádá úplnou uzavírku komunikace. EUROVIA CS, a.s. má práce dokončit nejpozději do dvou měsíců. Doporučená objízdná trasa z Roudnice nad Labem ve směru na Mělník bude vedena přes městskou část Bezděkov a obec Bechlín.

Roudnice nad Labem se po letošních prázdninách dočká dokončení dlouho očekávaného úseku městského obchvatu. Komunikace tak v září propojí městskou část Podlusky s bezděkovskou průmyslovou zónou a městu uleví od části tranzitní dopravy, zejména ve směru na Štětí a Mělník. Rozsáhlá výstavba, investovaná Ústeckým krajem, se v letních měsících posouvá do finální fáze, kdy je třeba napojit novou část s těmi stávajícími. Výstavba okružních křižovatek si však žádá kompletní uzavírky, které až na několik měsíců komplikují roudnickou dopravu a přitom dočasně zatěžují jindy daleko méně frekventované lokality.

Prvním červnovým dnem se na čtvrt roku uzavřela silnice II/240, jedna z nejdůležitějších komunikací, propojující Roudnici nad Labem s exitem 29 dálnice D8. Svrchní části vozovky jsou v současnosti již odfrézovány. Do města se tak řidiči osobních automobilů z tohoto směru dostanou pouze přes městskou část Podlusky. Letiště, STK i čerpací stanice jsou v provozu a ze směru od D8 stále přístupné.

V úterý 15. června však ještě dojde ke kompletní uzavírce silnice II/246 na výjezdu z Roudnice nad Labem ve směru na Mělník. Důvodem je výstavba okružní křižovatky, při které je třeba odtěžit původní komunikaci a zpevnit nestabilní podloží. Firma EUROVIA CS, a.s. má práce dokončit v co nejkratším termínu, nejpozději do dvou měsíců. V případě, že práce proběhnou za příznivých podmínek a bez dalších neočekávaných komplikací, měla by být křižovatka zprůjezdněna i dříve.

Průjezd roudnickým centrem bude opravdovou zkouškou trpělivosti. Avizované výkopové a rekonstrukční práce totiž od 1. července na půldruhého roku zneprůjezdní i Riegrovu ulici. Cesta do historického centra na Karlovo náměstí, dále přes Labe a zpět tak bude dočasně vedena v obou směrech ulicí Nerudova. V průběhu prázdninových měsíců ale dojde i k dokončení oprav mostků na bezděkovské části obchvatu. V září tak bude většina místních dopravních komplikací vyřešena a řidiči i rezidenti si tak oddechnou.

Děkujeme za trpělivost s omezeními. Veškeré změny a objízdné trasy budou opatřeny standardním dopravním značením. V termínu 10. 6. -  20. 8. 2021 také platí změny některých linek autobusové dopravy. Jejich přehled, včetně výlukových jízdních řádů, naleznete ZDE.

 

Další aktuality