Aktuality

Sběrem nepotřebného textilu pomáháte ohroženým dětem

22. června 2021

Zbavujete se nepotřebných oděvů či obuvi pro děti i dospělé? Nevyhazujte je na sběrný dvůr a raději využijte kontejnery KlokTex. Charitativně ekologickým sběrem textilu pomáháte především Fondu ohrožených dětí Klokánek. 

KlokTex je charitativní a ekologický projekt, který podporuje především Fond ohrožených dětí Klokánek. Po celé České republice jsou rozmístěné kontejnery s logem klokánka na sběr nepotřebného, avšak stále použitelného oblečení, obuvi, textilu, ale i hraček. Jejich odevzdáním do označených nádob se jejich dárci přímo podílí na pomoci jak materiální, tak hlavně finanční.

„Projekt byl spuštěn s cílem pomoci těm, kteří ji opravdu potřebují. Díky všem dárcům oblečení a obuvi jsme v rámci projektu finančně podpořili charitativní organizace částkou převyšující 3 miliony korun. Tuto pomoc se budeme i přes nelehké období snažit nadále navyšovat.“ říká Ing. Pavlína Klementová, jednatelka společnosti.

Město Roudnice nad Labem se do projektu KlokTex zapojilo již v roce 2008. Od té doby se místním obyvatelům podařilo odevzdat více než 500 tun textilního materiálu. V posledních letech dokonce měsíční průměr sváženého textilu převyšuje 5 tun.

Sběrné nádoby na textil najdete:

• 3x v Aleji 17. listopadu - na parkovišti naproti Podřipské nemocnici, u OD Říp a Retail Invest

• v ulici Stavbařů

• v ulici U Hřiště

• na třídě T.G.M. - v prostoru stání na tříděný odpad u zimního stadionu

Svoz vybraného materiálu tvoří zásadní nákladovou položku. Aby nepřevýšila přínosy celého projektu, je třeba efektivně řešit provoz celého systému. Roudnické charitativní kontejnery proto byly nově osazeny moderními monitorovacími čidly. Optimální plánování svozů také znamená, že byste neměli marně hledat prázdný kontejner.

Děkujeme, že pomáháte. Více informací o projektu naleznete na jeho stránkách www.KlokTex.cz.

Další aktuality