Aktuality

V sobotu Roudnice přivítá olympijskou finalistku Terezu Fišerovou

29. července 2021


Roudnická olympijská kanoistka Tereza Fišerová po finálové jízdě skončila na šestém místě. I přesto, že si letos medaili nepřiveze, je to krásný úspěch a jsme na naši reprezentantku opravdu hrdí! Do rodného města se vrátí již tuto sobotu 31. července. Přijďte ji společně s námi přivítat na roudnické Karlovo náměstí! Setkáme se ve 13:00 na jeho středu u kašny, kde jí vedení města Roudnice nad Labem předá dar a Tereza se podělí o první pocity po návratu z dějiště Her.

Slalomářka Tereza Fišerová v prvním dni závodů nově zařazené disciplíny kanoistek na olympijských hrách v Tokiu skončila v kvalifikaci třetí. Překonala i australskou hvězdu Jessicu Foxovou. V semifinále pak zajela dokonce druhý nejlepší čas a ve finále tak měla mezi deseti nejlepšími šanci vybojovat i medaili. Fišerová ale ve finále na kanále Kasai měla problémy. Hned po startu jí nevyšel ideálně nájezd do třetí branky. Po penalizaci za dva dotyky už rodačka z Roudnice nad Labem a pětinásobná medailistka z velkých akcí věděla, že na stupně vítězů letos bohužel nedosáhne.

ČTK o průběhu závodů a dojmech sportovkyně uvedla:

Měla za sebou emočně náročný den. Na startu semifinále byla viditelně nervózní. "Když jsem sedla na vodu a rozjela se, já nevěděla, jak se drží pádlo. Ale byla jsem na sebe hrdá, že jsem to ustála a dojela tak, že vyjela to finále," svěřila se. Po dojezdu úspěšného semifinále se bouřlivě radovala.

Do finále postoupila z druhého místa, jenže tam se její jízda začala záhy sypat. "První záběry se mi jelo dobře, v hlavě jsem byla hodně srovnaná. Necítila jsem ani žádnou nervozitu, ale bohužel po té jedničce jsem byla trochu víc vlevo, než jsem chtěla, a ve dvojce mě nevzal ten váleček, což byl asi začátek konce," popisovala kritický moment závodu. Pak už se chyby nabalovaly, dvakrát se dotkla branky a nevyšla jí ani poslední protivodná branka. "Ale bojovala jsem a myslím, že mi tohle všechno přinese vzácnou zkušenost, protože určitě nehodlám končit a budu bojovat i o další olympiádu," řekla odhodlaně.

Úřadující vicemistryně Evropy měla dost sil, ale chyby už nemohla napravit. "Samozřejmě jsem cítila, že už jsou ruce trochu unavené, ale myslím, že za zimní přípravu jsem tohleto zažila nespočetněkrát, a mohla jsem. Do cíle už jsem spíš viděla, že to nebude stačit, byla jsem smutná a poslední záběr jsem vypustila. Ale jinak celou jízdu jsem jela na 100 procent," vykládala.

Na třiadvacetileté české reprezentantce ale bylo znát, že dnešní výsledek nenese lehce. "Určitě budu odjíždět spokojená, ale teď to mrzí. Všichni víme, že na tu medaili jsem měla a že jsem to nepředvedla, bohužel," posteskla si. Mrzelo ji, že nezajela své maximum. "Já bych chtěla sjet ve finále takovou jízdu, se kterou bych byla spokojená. A co si budeme říkat, ty chyby tam byly a z určitých kombinací jsem zklamaná. To bude chtít do příštích závodů vylepšit," prohlásila. Hodlá se o to pokusit už na zářijovém mistrovství světa v Bratislavě.

O zážitky ze své cesty za olympijským snem se pravidelně dělila i se svými fanoušky:

"Tak a jsme v cíli. Kdyby mi někdo před olympiádou řekl, že se dostanu do finále a dám 6. místo, brala bych to všema deseti!  Ale hrozně moc mě mrzí, že tu nejhorší jízdu jsem si nechala právě na finále. Co vám budu povídat, teď to opravdu bolí, ale už teď vím, že až to přebolí, tak se budu radovat! Chci vám říct, že ať děláte cokoliv, tak vždy jsou prohry a výhry. Já si svojí prohru vybrala dnes. A o to víc budu silnější v příštích závodech," napsala jim na sociálních sítích Tereza Fišerová po skončení závodů.

Nezapomeňte a přijďte Terezu Fišerovou přivítat v sobotu 31. července od 13:00 ke kašně na Karlově náměstí v Roudnice nad Labem!

zdroj: ČTK

Další aktuality