Aktuality

Roudnická kultura v prosinci

22. listopadu 2021

Vloni jsme všichni doufali, že podivné covid období se již nemůže vrátit a jedná se o ojedinělý čas. Bohužel i další Vánoce strávíme s opatřeními, která brzdí kulturní a společenský život. Samozřejmě se budeme snažit, abychom v rámci opatření, která se navíc neustále mění, našli optimální cestu pro pořádání kulturních akcí. Pokud situace dovolí, máte se na co těšit, protože Advent v Roudnici nad Labem je opravdu nabitý.

Adventní čas je plný krásných akcí, ať se jedná o koncerty, besedy, zábavné pořady, workshopy anebo milá tematická setkání. Na plakátovacích plochách na vás čeká velký plakát Roudnický advent, kde jsme se snažili podchytit zajímavé akce, které si pro vás připravily různé roudnické instituce a spolky, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Množství řádků na tomto plakátu rozhodně stojí za vaše přečtení a až vás možná překvapí, kde všude můžete nasávat vánoční atmosféru. Bližší informace naleznete na webových stránkách jednotlivých organizací a našem portálu.

V Kulturním domě Říp to bude žít každý den, ať už akcemi pro širokou veřejnost nebo uzavřené společnosti. Samozřejmě podrobný program naleznete v Roudnických novinách, na plakátovacích plochách a na webu www.kulturaroudnice.cz. Snad jen zde krátce připomenout, že jsou připraveny akce pro děti, mimo jiné Vánoční pohádka se Sváťou nebo Mikulášská show s Ladou Motyčkovou. Vánoční koncerty jsme zařadili napříč různými žánry, adventní trhy na Husově náměstí, při kterých nás zahřeje vánoční atmosféra i výborný svařák, nabídnou vánoční sortiment a čekají nás i různé zábavné večery.

Samozřejmě v průběhu celého měsíce můžete navštěvovat nejnovější filmy v našem 3D kině. Premiérová kina zařazujeme dle vaší poptávky i v průběhu měsíce samotného.

Podrobnosti o akcích a předprodeji vstupenek a aktuálně platná hygienická opatření naleznete na www.kulturaroudnice.cz. Určitě sledujte náš webový portál, protože akce mohou být ovlivněny proticovidovými opatřeními a my na tato opatření budeme muset reagovat.

Přejeme všem krásné, klidné Vánoce a hodně zdraví a spokojenosti do nového roku 2022. Obchodním partnerům děkujeme za spolupráci, přátelům za radost a nejbližším za lásku.

Za celý tým Říp, o.p.s.,

Beáta Krůpová

Další aktuality