Aktuality

Zahajujeme rekonstrukci městské knihovny

29. dubna 2022

Městskou knihovnu Ervína Špindlera přes prázdniny čeká rozsáhlá rekonstrukce. Opravy a modernizace se dotknou fasád i interiérů, včetně elektroinstalace. Práce si proto již v červnu vyžádají její úplné několikaměsíční uzavření. Půjčte si tak knihy na letní čtení včas!

V závěru dubna byla uzavřena smlouva se zhotovitelem LT-BAU, s. r. o., který bude v nadcházejících měsících provádět rekonstrukční práce na budově Městské knihovny Ervína Špindlera. Projekt, zpracovaný firmou G DESIGN, spol. s r. o. počítá s opravou uliční i dvorní fasády objektu, částečnou výměnou oken a opravami i doplněním mnoha funkčních součástí interiérů. I přesto, že nejsou plánovány žádné rozsáhlé bourací práce, kompletní výměna elektroinstalace od června prakticky znemožní provoz zařízení. Rekonstrukce se dotkne i vzduchotechniky. Vybudováním nových toalet pro osoby s omezenou schopností pohybu, zaměstnance a také úklidové komory se částečně změní dispozice stávajících sociálních zařízení.

V neposlední řadě dojde k instalaci rampy pro svislou přepravu osob, která zajistí bezbariérový přístup do patra knihovny. Samozřejmostí jsou nové výmalby a výměna některých dalších podlahových či stropních povrchů.

„O přesném termínu uzavření obou oddělení budou čtenáři včas informováni. Upozorňuji, že v době uzavření nebudou možné žádné výpůjčky, protože knihy budou přesunuty do provizorních skladů. Naše čtenáře bych chtěla ujistit, že výpůjční doba knih bude automaticky prodloužena ode dne uzavření jednotlivých oddělení do znovuotevření knihovny. Proto, naši milí čtenáři, myslete na to, že čteme i na dovolené a zásobte se dostatečným množstvím knih,“ říká ředitelka knihovny Zuzana Šimáčková.

Rekonstrukce za celkovou cenu téměř 7,6 milionu Kč vč. DPH má být hotova do konce září 2022.

Další aktuality