Aktuality

Roudnické základní školy do prvních tříd přijaly všechny zájemce

17. května 2022

Zápisy do prvních tříd proběhly úspěšně. Místo se podařilo nalézt všem dvěma stům zájemců o povinnou školní docházku v roudnických základních školách. Mimořádné kolo zápisů pro děti z Ukrajiny proběhne na začátku června.

Zápis dětí do prvních tříd, otevíraných ve školním roce 2022/2023 probíhal ve dvou dnech, a to ve středu 6. 4. 2022 a ve čtvrtek 7. 4. 2022 v odpoledních hodinách. Zákonní zástupci budoucích prvňáčků si mohli termín a čas zápisu rezervovat na webových stránkách základních škol, čehož většina využila. Pracovníci ekonomického a školského odboru (pod který tato agenda spadá) i škol samotných, byli opravdu velkým zájmem rodičů i jejich dětí potěšeni. Dokládá to i vysoká návštěvnost dnů otevřených dveří všech roudnických školských zařízení.

Ve školním roce 2022/2023 budou:

·         na Základní škole Roudnice nad Labem, Karla Jeřábka 941 otevřeny tři první třídy, do nichž bylo přijato 66 žáků,

·         na Základní škole Roudnice nad Labem, Jungmannova 660 otevřeny tři první třídy, do nichž bylo přijato 66 žáků (z toho jedna třída v budově odloučeného pracoviště na Bezděkově)

·         na Základní škole a mateřské škole Roudnice nad Labem, Školní 1803 otevřeny tři první třídy, do nichž bylo přijato 68 žáků.

Celkově tak pro nadcházející školní rok bylo v Roudnici nad Labem přijato 200 prvňáčků.

"Letošní zápisy do prvních tříd nás mile překvapily. Převis poptávky po studiu na našich základních školách opět avizoval, že dojde k neuspokojení spousty přespolních dětí. Výsledky zápisů však nyní ukázaly, že jsme pro nadcházející školní rok připraveni přijmout všechny zapsané žáky. Situace při zápisech se vylepšila na jedné straně díky kapacitám místních soukromých škol, na straně druhé i zvýšeným počtem odkladů do dalšího školního roku, což nám může přinést problémy v příštích letech. Proto je pro nás prioritní dokončit všechny projekty vedoucí ke zvýšení kapacity školního, ale i předškolního vzdělávání," řekl k výsledkům zápisů místostarosta Vlastimil Čtverák. Poukázal tak především na důležitost dokončení přístavby podluské mateřské školy a realizaci přístavby s novými třídami ve Školní ulici.

"Těší nás, že jsme mohli přijmout nejen zájemce ze spádové oblasti, ale i z okolních obcí. Jsme rádi, že všem přespolním dětem, hlásícím se na místní školy zřizované Městem Roudnice nad Labem, mohla být nabídnuta možnost vzdělávat se v roudnické škole. Někteří nabídky využili, jiní dali přednost zařízením v okolních obcích. Ať už se rozhodli jakkoliv, přejeme všem budoucím prvňáčkům i jejich rodičům úspěšný vstup do nového školního roku," vzkazují dětem i rodičům ti, kteří se na organizaci letošních zápisů podíleli.

Oproti předchozím letům místní školy však čeká ještě mimořádné kolo zápisů určené žákům z Ukrajiny. Konat se bude ve středu 8. 6. 2022 od 14:00 do 17:00 hod. a ve čtvrtek 9. 6. 2022 od 14:00 do 16:00 hod.

Město Roudnice nad Labem, jako zřizovatel roudnických základních škol, děkuje nejen jejich ředitelům, ale i všem zaměstnancům, bez kterých by základní vzdělávací systém nemohl fungovat. Přejme jim, aby současnou situaci zvládali se stejným elánem, jako v covidovém období.

Další aktuality