Aktuality

Basketbalová akademie zahajuje výstavbu nové sportovní haly

29. června 2022 |

Basketbalová akademie v tomto týdnu na roudnickém sídlišti zahájí výstavbu nové sportovní haly. Montovaná stavba, financovaná ve spolupráci s Městem Roudnice nad Labem a firmou Mondi Štětí a.s., nabídne zázemí nejen mladým basketbalistům, ale i dalším sportům a širší veřejnosti.

Roudnická Basketbalová akademie je ojedinělým projektem, který již od roku 2006 pod dohledem mnoha kvalifikovaných trenérů a asistentů rozvíjí talenty mladých sportovců. Sdružuje stovky dětí úspěšně soutěžících napříč všemi věkovými kategoriemi. K tomu však potřebuje i odpovídající zázemí. Z iniciativy prezidenta klubu Jaroslava Pazourka tak vznikl projekt nové sportovní haly, spolufinancované Městem Roudnice nad Labem a firmou Mondi Štětí a.s.

V polovině června se na roudnické radnici sešli zástupci všech zúčastněných stran, aby podepsali smlouvu o poskytnutí plnění a spolupráci. Starosta města František Padělek a předseda představenstva Mondi Štětí a. s. Roman Senecký se supply chain ředitelkou Simonou Hořejší tak stvrdili svůj záměr přispět Basketbalové akademii na realizaci nového sportoviště. 

„Jsem opravdu nadšený, jak velká vytrvalost byla předvedena jak na straně Města, tak zejména pana Pazourka. Přeji jim, aby jim vydržela, úspěšně halu postavili a mohli jsme se v ní scházet při sportovních událostech. Jsme sice firma z jiného města, ale zároveň patrioti regionu. Proto chceme, aby prosperoval společně s námi. Je důležité, aby děti mohly volný čas trávit kvalitním sportem a pod odborným vedením. Investice tak pro nás byla jednoduchou volbou,“ řekl Roman Senecký, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Mondi Štětí a.s. po podpisu smlouvy.

„Výstavba nového krytého sportoviště je bezpochyby správným krokem. Především mládež tak získá další tolik potřebné místo pro aktivity za každého počasí. Mondi Štětí a.s. je významným regionálním zaměstnavatelem, u kterého spokojeně pracuje celá řada roudnických občanů. I proto si vážím jejího zapojení do společného sportovního projektu, který je možným začátkem naší další úspěšné spolupráce,“  ocenil projekt František Padělek, starosta města Roudnice nad Labem.


Jak zástupci Města, tak firmy Mondi se zavázali poskytnout 6 milionů korun. Celková suma na její dokončení je v tuto chvíli však vyčíslena na 21 milionů. Basketbalová akademie se tak podílí i vlastními zdroji. Nová montovaná sportovní hala vznikne na městském pozemku v sousedství dopravního hřiště u ZŠ Školní. Nabídne prostor třiceti aktivním sportovcům, až 125 divákům, zázemí 25 lůžek, posilovnu či občersvení.
Výstavba tzv. Mondi arény má být zahájena zemními pracemi již v tomto týdnu. Předpokládaná doba realizace nejdéle je 24 měsíců. 


„Strašně moc bych chtěl poděkovat Městu, firmě Mondi, i všem lidem, kteří se na přípravě výstavby haly podílejí. Velký dík samozřejmě patří Petru Jiránkovi, bez kterého by to nevzniklo a který zaštítil část podílu Basketbalové akademie prací své firmy. Začátkem července bychom měli začít kanalizační a vodovodní přípojkou. Pak se pustíme do základů. Mezitím by měla proběhnout i přeložka vysokého a nízkého napětí. Máme před sebou pracovní léto. Byl bych rád, kdybychom ho maximálně využili a výstavba tak, i s ohledem na situaci na trhu s materiálem, trvala co nejkratší dobu. Slavit můžeme, až to bude hotové,“ uvedl k výstavbě Jaroslav Pazourek, prezident klubu Basketbalová akademie 2006.








Podívejte se na podpis smlouvy a vyjádření všech zúčastněných v reportáži MIS:

Další aktuality