Aktuality

Riegrova ulice bude dokončena v říjnu, SUS pokračuje v opravách

21. září 2022

Práce v Riegrově ulici pokračují dle stanoveného plánu. Firma Porr a.s. přislíbila dokončení díla nejpozději do 23. října. Postupují i práce na pokládce nového povrchu vozovky v Kratochvílově ulici. Náhradní termín oprav asfaltu v podluské ulici 9. května zatím nebyl Správou a údržbou silnic Ústeckého kraje (SUS) stanoven.

Rekonstrukce prostoru Riegrovy ulice se blíží ke konci. Město Roudnice nad Labem bylo na pondělním jednání firmou Porr a.s. ujištěno, že práce pokračují dle stanoveného plánu a smluvní termín 23. října 2022 stíhají. A to včetně nápravy nedostatků, na které je zhotovitel v průběhu stavebních prací upozorňován. 

Kromě dodláždění parkovacích ploch, oprav poškozených částí povrchů i dokončení dílčích nedodělků to znamená zejména opatření vedoucí ke správnému odvodnění ulice. V průběhu tohoto týdne se tak firma zaměří na zbroušení části svrchní asfaltové vrstvy Řipské ulice pro správný nátok vody do vpustí a v úterý 27. září bude provedena odvodňovací zkouška. V nejkratším možném termínu ze stejného důvodu také předloží zaměření nájezdů do křižovatek Riegrova x Nerudova a Riegrova x Řipská pro identifikaci chyby ve výškách a zahájí výstavbu odvodňovacího žlabu před č.p. 667. V neposlední řadě také dokončí (již probíhající) vyznačování bezpečnostních prvků vodorovným dopravním značením na komunikaci před ZŠ Jungmannova.

V pondělí 19. září byla dokončena i pokládka prvního pruhu nového asfaltu v Kratochvílově ulici až po okružní křižovatku na městském obchvatu. Pro MHD, záchranné složky i dopravní obsluhu zůstala otevřena druhá polovina vyfrézované vozovky, kudy vozidla projížděla střídavě na pokyn pracovníků stavby. Dopravní omezení byla plánována do 30. září. Pokud však na straně zhotovitele nenastane neočekávaná komplikace, mělo by se povést opravy dokončit již s týdenním předstihem, tedy tento pátek 23. září. Stavba je investicí Správy a údržby silnic Ústeckého kraje (SUS).

Rekonstrukční práce na asfaltovém povrchu v podluské ulici 9. května, avizované již na první polovinu tohoto měsíce, byly ze strany SUS odloženy nejméně do října. V současné chvíli není stanoven přesný náhradní termín prací. O souvisejících dopravních omezeních budeme v předstihu informovat.

Žádáme řidiče o ohleduplnost, obezřetnost a respektování pokynů. Pokud je to možné, stále prosím jezděte objízdnou trasou po obchvatu, případně Riegrovou a dále Řipskou ulicí kolem Mevy.

Další aktuality