Aktuality

Ohlédnutí za Otevřenými vinnými sklepy na Podřipsku 2022

16. listopadu 2022 |

Druhá listopadová sobota v Roudnici nad Labem ožila veselou a příjemnou atmosférou Otevřených vinných sklepů na Podřipsku. 

12. listopadu se vínomilci sjeli do Roudnice nad Labem opravdu z dalekého okolí, aby během jediného dne ochutnali práci vinařů z Podřipska. Od 9 hodin ráno až do večerních hodin návštěvníci mohli navštívit místní vinaře. Do akce se zapojilo 8 vinařů. Mezi jednotlivými degustačními stanovišti účastníky přepravovaly speciální kyvadlové vínobusy na dvou linkách. Ústředím akce bylo Informační a dopravní centrum Podřipska v Roudnici nad Labem, kde si návštěvníci zakoupili vstupenky a byli vybaveni degustační skleničkou s nosičkou, informačním letákem a čipovým náramkem. Náramek na všech našich vinných akcích umožňuje zakoupení vzorků vín u jednotlivých vinařů. Možnost odstartovat tuto podřipskou „tour de vino“ bylo možné ze všech stanovišť. Rovněž čipové náramky měli milovníci vína možnost nabít na všech degustačních stanovištích.

Z infocentra většinou návštěvníci zamířili do Kulturního domu Říp, kde na ně čekalo 5 vinařů, kteří nedisponují velkými sklepy - Vinařství Josefa Piksy, Vinařství Podrábský, Vinařství Bohuslav Schoř, Vinařství David Chocholatý a Vinařství Luděk Vondrák. Chateau Lobkowicz Roudnice nabídlo svá vína v prostoru vinného pavilonu a přímo na své vinici vrchu Sovice. Zpřístupněny byly také ve vybraných časech sklepy pod roudnickým zámkem. Pod Sovicí bylo možné ochutnat mladá vína od Líbalů. Jeviněvské vinařství otevřelo přímo svoje brány včetně vinice.  Vinaři nalévali nejen známá vína předchozích ročníků, ale i letošní mladá vína roku 2022.

 

Již nyní se můžete těšit na příští ročník Otevřených vinných sklepů na Podřipsku, který se bude konat 11. listopadu 2023. A pro ty netrpělivější z vás nabízíme ještě jiné termíny do vinařských diářů, a to 10. června 2023, kdy se na vás budeme těšit na Roudnickém koštu a 9. září 2023 se uvidíme na Roudnickém vinobraní.

Podrobnosti o dalších akcích a předprodeji vstupenek na www.kulturaroudnice.cz.

Za celý tým Říp, o.p.s.

Beáta Krůpová

Další aktuality