Aktuality

Náborový den představí aktivity pro děti, nechte se inspirovat a přijeďte na kole!

02. června 2023

V sobotu 17. června na Tyršově stadionu v Sokolské ulici a přilehlých sportovištích proběhne první vý den Města Roudnice nad Labem. Přijďte se svými dětmi a užijte si společně den vyzkoušením mnoha různých sportovních i dalších volnočasových aktivit, nabízených místními kluby a organizacemi. Proběhne i závěrečné setkání s vyhlášením květnové výzvy „Do práce na kole“. Nechte se inspirovat a přijeďte také bezmotorově!

Cílem náborového dne je dát dětem a jejich rodinám možnost si pohodlně vybrat z nabídky aktivit a kroužků, nabízených roudnickými organizacemi, kluby a spolky. V jeden čas a na jednom místě. Účast jich přislíbilo na dvě desítky a další se stále připojují. (aktuální seznam a další informace můžete sledovat facebookové na stránce události)

„Snažili jsme se oslovit opravdu všechny, kteří se věnují roudnické mládeži, a poskytnout jim odpovídající prostor k prezentaci. Rodiče s dětmi se tak mohou těšit na praktické ukázky činností, pod vedením zkušených instruktorů si je vyzkoušet a rovnou se tak s nimi i osobně seznámit. Přinejmenším napřímo zjistí důležité organizační informace, finanční náklady a další podmínky daného kroužku, sportu či aktivity. Červnový termín jsme zvolili proto, aby měli do září dostatek času na rozmyšlenou,“ vysvětlil místostarosta Richard Červený.

Květen byl pro Roudnici měsícem, kdy desítky cyklistů přijaly výzvu a pravidelně vyráželi „Do práce na kole“. Tradiční akce spolku AutoMat si klade za cíl motivovat ke zdravému pohybu a šetrnosti k životnímu prostředí volbou bezmotorové dopravy. A to nejen do zaměstnání, ale i do škol a ve volném čase. Na Tyršově stadionu, současně s Náborovým dnem, proběhne závěrečné setkání výzvy, při kterém ve 14:30 vyhlásíme nejlepší účastníky výkonnostních kategorií a slosujeme o ceny všechny týmy, které překonaly povinnou dvoutřetinovou hranici pravidelnosti jízd. Určitě si vezměte svá účastnická trika. Každý „na něj“ i tentokrát dostane zdarma drobné občerstvení a na závěr si uděláme společnou fotografii! 

Nezapojili jste se letos do výzvy? Nevadí! Nechte se inspirovat a přijeďte na kole i se svými dětmi! Pro každého malého cyklistu bude připravena drobná odměna.

Další aktuality